ГоловнаЕкономікаФінанси

Бойко спростував продаж Лисичанського НПЗ

До 15 листопада ТНК-ВР проводить на заводі ремонт.

Бойко спростував продаж Лисичанського НПЗ
Фото: Макс Левин

Міністр енергетики та продовольства Юрій Бойко підтвердив, що продаж Лисичанського нафтопереробного заводу ще не відбувся.

За його словами, до 15 листопада мають завершити ремонтні роботи ще старі власники, тобто холдинг ТНК-ВР, пише "РБК-Україна". "ТНК-ВР проводить ремонтні роботи. Така домовленість є між урядом і компанією, а запускати його буде вже новий власник, але відновлення проводить компанія", - сказав Бойко журналістам.

Нагадаємо, на початку жовтня луганський губернатор Володимир Пристюк заявив, що ремонтом устаткування НПЗ займається вже новий власник.

Потім видання Forbes.ua заявило, що покупцем Лисичанського НПЗ стала харківська компанія "ГазУкраїна-2009", керівник якої нібито має дружні стосунки з Олександром Януковичем. Сума угоди нібито могла становити до $300 млн.

Але пізніше один із претендентів на покупку підприємства Дмитро Фірташ заявив, що продаж заводу припинили через заявки на придбання холдингу ТНК-ВР "Роснафтою".

Лисичанський НПЗ - другий за потужністю в Україні нафтопереробний завод. ТНК-ВР у березні зупинив виробництво на підприємстві через збитковість і оголосив про намір продати його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram