ГоловнаЕкономікаДержава

Ernst&Young вірить у прискорення економіки України

Цьому сприятиме розвиток інфраструктури і внутрішнього попиту.

Ernst&Young вірить у прискорення економіки України
Фото: theasiacareertimes.com

Ernst&Young вірить у прискорення економіки України з 1,7% 2012 року до 3,8% 2013-го. Водночас наступні три роки темпи зростання економіки прискоряться до 5,4-5,9%.

Такий прогноз компанія зробила у своєму щоквартальному дослідженні швидкозростаючих ринків, повідомляє "Коммерсант-Украина".

Швидкозростаючими Ernst&Young обрала 25 країн, у число яких входять, зокрема, країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР), Аргентина, Гана, Катар, ОАЕ, Туреччина, Корея, Малайзія, Україна і Казахстан.

Компанія впевнена, що нинішнє уповільнення цих ринків тимчасове і 2013 року їх зростання відновиться. Цьому сприятимуть вкладення в розвиток інфраструктури, а також зростання внутрішнього попиту, що компенсує вплив зовнішніх факторів.

Криза, яка почалася 2007 року і проявилася 2008 року, триває. Яким чином ми можемо дати відповідь на ці несприятливі фактори? Відповідь одна: розвиток нашого внутрішнього виробництва

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Щодо України Ernst&Young також прогнозує помірне зростання цін. 2013 року інфляція прискориться з 2% до 5%, а в наступні роки стабілізується на рівні 5,5-6%.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Микола Азаров бачить у розвитку внутрішнього ринку, реалізації інфраструктурних проектів, посилення уваги до будівництва спосіб, шлях подолання кризи в Україні.

Економіка України в останні місяці сильно сповільнила своє зростання - з 2,5% за підсумками півріччя до 1,5% після восьми місяців. Азаров вважає, що це пов'язано з високою порівняно базою минулого року, коли Україна зібрала рекордний урожай. На його думку, номінальний ВВП України цього року не зможе досягти запланованих 1,5 трлн грн.

Прогноз Ernst&Young зі зростання ВВП в Україні на 2012 рік є досить оптимістичним. Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський вважає, що він становитиме близько 1%, в Fitch прогнозують 0,5%, в Erste Bank очікують нульове зростання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram