ГоловнаЕкономікаФінанси

Гривня знеціниться на третину, - Goldman Sachs

Уряду також доведеться звернутися за допомогою до МВФ.

Гривня знеціниться на третину, - Goldman Sachs
Фото: EPA/UPG

Уряд України все-таки зважиться на девальвацію гривні і звернеться за допомогою до МВФ.

Про це йдеться в аналітичному огляді інвестбанку Goldman Sachs, передає "Інтерфакс-Україна".

В огляді експерти інвестбанку відзначили, що відновили покриття економіки України, а також звернули увагу на зростання ризику девальвації нацвалюти.

У Goldman Sachs відзначили значне погіршення співвідношення імпортних і експортних цін, що в умовах штучно підтримуваного курсу нацвалюти породжує дефіцит поточного рахунку балансу України.

На думку експертів банку, враховуючи складність доступу до зовнішнього фінансування, цей дефіцит, найімовірніше, покриватиметься за рахунок резервів Нацбанку.

Крім цього, у документі зазначено, що високі короткострокові процентні ставки на тлі невизначеності щодо подальшої зміни курсу нацвалюти, сприяють уповільненню економічної активності в країні.

Курс долара розглядається в коридорі до 8,4/$1.

— лідер фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов

Експерти Goldman Sachs таким чином прогнозують, що уряд України кінець кінцем все-таки зважиться на девальвацію гривні, а також звернеться за допомогою до МВФ.

Також експерти відзначили складність прогнозування рівня падіння національної валюти. Вони вважають, що оптимальною для закриття дефіциту поточного рахунку і ослаблення тиску на платіжний баланс була б девальвація гривні на 30%.

Як повідомляли, нещодавно головний економіст HSBC з Росії, України і Казахстану Олександр Морозов також заявив, що Україні не вдасться уникнути девальвації гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram