ГоловнаЕкономікаДержава

Генпрокуратура похвалилася, що повернула в бюджет борги за газ

Порушено 21 кримінальну справу, за вимогою прокурорів до відповідальності притягнуто 549 посадових осіб.

Генпрокуратура похвалилася, що повернула в бюджет борги за газ
Фото: www.segodnya.ua

За результатами перевірок прокурорів у паливно-енергетичному комплексі з початку року відшкодовано 1,2 млрд грн заборгованості за спожитий газ.

Про це повідомили у відділі зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Порушено 21 кримінальну справу, за вимогою прокурорів до відповідальності притягнуто 549 посадових осіб, серед яких 91 - органів контролю.

Зокрема, прокуратурою м. Червоноград Львівської області порушено кримінальну справу проти начальника планово-економічного відділу комунального підприємства, який порушив вимоги бюджетного законодавства при погашенні заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію за бюджетні кошти, що призвело до завищення на 837 тис. грн суми відшкодування за 2010 рік.

У Луганській області за результатами розгляду подання прокуратури м. Сєвєродонецьк, внесеного до підприємства з теплопостачання, відшкодовано на користь НАК "Нафтогаз Україна" заборгованість за спожитий природний газ у сумі майже 250 тис. грн.

У Дніпропетровській області стягнуто заборгованість за природний газ у сумі 71 млн грн.

Всього в суди прокурорами пред'явлено позовів про стягнення заборгованості на загальну суму 1,8 млрд грн, задоволено на суму майже 1,3 млрд грн, добровільно відшкодовано 160 млн грн, реально виконано судових рішень на суму 800 млн. грн.

Робота за цим напрямком триває, додали в ГПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram