ГоловнаЕкономікаДержава

Податкова вбачає свою заслугу в поліпшенні позиції України в рейтингу СБ

На адміністрування податків в країні потрібно витратити 491 годину.

Податкова вбачає свою заслугу в поліпшенні позиції України в рейтингу СБ
Фото: www.donbass.ua

Поліпшення позиції України в рейтингу Doing Business, який укладає Світовий банк, стало результатом роботи з поліпшення податкової системи та умов ведення бізнесу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної податкової служби з посиланням на главу відомства Олександра Клименка.

ДПСУ зазначає, що фахівці СБ відзначили значний прогрес України в такому показнику, як часові витрати на адміністрування податків, які скоротилися з 657 годин до 491, і оптимізації самої системи адміністрування. Крім того, поліпшення умов ведення бізнесу було забезпечено за рахунок скорочення податків і зборів з ухвалення Податкового кодексу і зниження податкового навантаження.

"Не можна не враховувати той факт, що дослідження Світового банку - це своєрідний барометр інвестиційного клімату країни, на який орієнтується іноземний бізнес, вибираючи найбільш перспективні майданчики для розміщення бізнесу та інвестицій. Бізнес з підозрою ставиться до країн останньої десятки. Ми цю зону ризику залишили, і я очікую, що кваліфікаційні бали Світового банку перетворяться на репутаційні бали України в очах бізнес-співтовариства", - підкреслив Клименко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров після публікації торішнього рейтингу, в якому країна посідала 152 місце, заявив, що дослідження СБ не відображає поточну ситуацію в Україні, оскільки спирається на старі статистичні дані.

У рейтингу-2013 Україна перемістилася вгору на 15 позицій. Його укладачі відзначили успіхи України у створенні умов для початку бізнесу (зростання на 66 пунктів) і реєстрації власності (+19 пунктів). Також покращилося податкове адміністрування (+18 пунктів).

Список країн з найбільш сприятливими умовами для ведення бізнесу сьомий рік поспіль очолює Сінгапур. За ним йдуть Гонконг, Нова Зеландія, США і Данія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram