ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбагатшим росіянином став акціонер ТНК-BP

Його статки зросли на $1,5 млрд.

Найбагатшим росіянином став акціонер ТНК-BP

Придбання "Роснафтою" холдингу ТНК-BP зробила одного з його акціонерів, засновника групи "Ренова" Віктора Вексельберга, найбагатшою людиною Росії. Він збільшив свій капітал на $1,5 млрд - до $18 млрд.

Як випливає з індексу мільярдерів за версією Bloomberg, нині Вексельберг більш ніж на $700 млн обходить попереднього лідера списку Алішера Усманова, який займав верхній рядок із 5 березня. Про це пише BFM.

Статки інших учасників угоди також збільшуються: голови Ради директорів Access Industries Леонарда Блаватника - на $1,5 млрд, до $15,4 млрд, голови Наглядової ради "Альфа-груп" Михайла Фрідмана - на $1,2 млрд, до $15,1 млрд. Статки партнерів Фрідмана за "Альфа-Груп" виконавчого директора ТНК-BP Германа Хана і Олексія Кузьмичова зросли відповідно до $10,3 млрд і $8 млрд.

Зазначимо, що, попри це, найбагатшою людиною в СНД залишається український мільярдер Рінат Ахметов. За версією Bloomberg, його статки оцінюють у $19 млрд, і він займає 35 рядок у рейтингу найбагатших осіб планети. Перша позиція в ньому залишається за мексиканцем Карлосом Слімом.

Нагадаємо, "Роснафта" викупить у консорціуму AAR ("Альфа-груп", Access Industries і група "Ренова") 50% акцій ТНК-BP за $28 млрд.

Іще 50% акцій російська нафтова держкомпанія викупить у британської BP, якій дістанеться $17,1 млрд і 12,84% акцій "Роснафти". При цьому за виручені $4,8 млрд ВР планує купити ще 5,66% акцій "Роснафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram