ГоловнаЕкономікаДержава

Медведчук: рекомендації МВФ спрямовані на дестабілізацію та банкрутство країни

Лідер громадського руху "Український вибір" пропонує усунути корупційні схем під час розрахунку за газ.

Медведчук: рекомендації МВФ спрямовані на дестабілізацію та банкрутство країни

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук в своєму блозі на сайті "Кореспондент" доводить, що рекомендації МВФ спрямовані на дестабілізацію та банкрутство країни.

"Україні МВФ запропонував підняти ціни на газ і тепло для населення на 20%, вивільнити, таким чином, додатково близько 3 мільярдів гривень і спрямувати їх "для адресної допомоги бідним верствам населення і середньому класу", - йдеться у блозі. На думку Медведчука, реалізація таких пропозицій не тільки не допоможе бідним верствам населення, але і вдарить в першу чергу саме по них. МВФ, у свою чергу, навмисно підштовхує український уряд до посилення політики щодо власних громадян.

Медведчук вважає, що в реальності такі пропозиції лише відволікають увагу від справді необхідних заходів щодо упорядкування тарифів і оплати за газ. Політик пише, що за допомогою заступництва у вищих ешелонах влади деякі великі підприємства розраховуються за постачання газу за цінами для побутових споживачів, які втричі нижчі від промислових. "По факту, чорна діра корупції затягує набагато більше мільярдів газових грошей, ніж можна "заощадити" на підвищення тарифів", - заявляє лідер громадського руху.

"Гаразд, співробітників місії МВФ зовсім не цікавить ефективність державного управління в нашій країні. Це врешті-решт чужі нам люди, які дивляться на Україну крізь списки своїх посадових інструкцій. Немає нічого дивного в тому, що вони запропонують найбільш непрацюючий рецепт з усіх можливих, - коментує політик ідеї щодо підвищення тарифів для населення. - Але чому про те саме постійно говорять і українські (так звані) експерти?". Медведчук доходить навіть до припущення, що ці ідеї "поширюються вірусним шляхом при спілкуванні з представниками місії МВФ, особливо, якщо чіпати їх руками".

Зі свого боку, Віктор Медведчук вважає, що замість того, щоб шукати вирішення бюджетних проблем в новому фінансовому навантаженні на населення, варто використовувати інші механізми отримання коштів. Тобто усунення корупційних схем при розрахунку за газ, а також ведення ефективних переговорів щодо зниження вартості російського природного газу для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram