ГоловнаЕкономікаБізнес

Страховка не звільнить винуватців ДТП від виплати моральної компенсації

Поліси "автоцивілки" мають 86% автовласників.

Страховка не звільнить винуватців ДТП від виплати моральної компенсації

Верховний Суд ухвалив рішення, яке дає право родичам загиблих у ДТП отримувати моральну компенсацію від винуватця аварії, навіть якщо таку виплату вже зробила страхова компанія за договором "автоцивілки".

"Моральна шкода, завдана смертю фізичної особи, відшкодовується особою, яка на відповідній правовій підставі володіє транспортним засобом", - цитує рішення суду "Коммерсант-Украина".

У законі "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" вказується, що компенсація моральної шкоди, яку виплачує страховик, становить до 5% від суми максимально можливої компенсації збитку, нанесеного здоров'ю, - тобто до 5 тис. грн.

Водночас страховики говорять, що якщо зараз потерпіла сторона запитує більше і суд погоджується з її доводами, то решту платить винуватець ДТП.

Нагадаємо, українські автовласники стали рідше укладати договори про обов'язкове страхування відповідальності водія ОСЦПВ. Зараз поліси страхування мають близько 86% автовласників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram