ГоловнаЕкономікаБізнес

Google подешевшала на $20 млрд після помилки партнера

Через непорозуміння було опубліковано неостаточний фінансовий звіт інтернет-гіганта.

Google подешевшала на $20 млрд після помилки партнера

Акції Google обвалилися після того, як помилково було опубліковано попередню версію фінансового звіту концерну за третій квартал, який розчарував інвесторів не дуже добрими показниками. У підсумку Google втратила $20 млрд своєї вартості.

Звітність опублікувало бюро RR Donnelly, що спеціалізується на розкритті фінансових звітів, повідомляє Газета.Ru. Через непорозуміння партнер Google опублікував попередній текст документа про фінансові показники корпорації.

Google надіслала запит у NASDAQ з проханням призупинити торги її паперами, поки фінальна версія квартального звіту не буде доопрацьована. На це пішло близько двох годин, за які акції концерну встигли подешевшати з $755 до $695.

Акції Google обвалилися за лічені хвилини
Фото: google.com
Акції Google обвалилися за лічені хвилини

Нагадаємо, на початку жовтня Google обігнала Microsoft за біржовою капіталізацією і вийшла на друге місце у світі серед IT-компаній. Завдяки подорожчанню акцій до $761,78 загальна вартість Google сягнула $249,9 млрд. Після вчорашнього обвалу капіталізація компанії впала до $227,29 млрд, унаслідок чого Microsoft повернувся на друге місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram