ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" Ахметова залучив понад 130 млн євро інвестицій у Єнакієвому

Одним з іноземних інвесторів став ЄБРР.

ФОТО: прес-служба Ріната Ахметова

Група "Метінвест" гарантує збереження французьких інвестицій, які вкладають у будівництво повітророздільної установки ASU-1400 на території Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ) (Донецька обл.).

Про це сьогодні під час урочистої церемонії початку будівництва установки заявив гендиректор "Метінвесту" Ігор Сирий, повідомляє прес-служба групи.

"Метінвест" надасть усю необхідну підтримку для створення стійкого бізнесу Air Liquide тут, в Україні", - сказав Сирий, також зазначивши, що від успіху цього проекту залежить успішність і стабільність роботи ЄМЗ.

Будівництво установки здійснюють у рамках довгострокового контракту про постачання технічних газів, підписаного між "Метінвестом" і Air Liquide (Франція) 2011 року. Загальний обсяг інвестицій у проект становитиме близько 130 млн євро, зокрема, інвестиції "Метінвесту" становитимуть близько 30 млн євро. Обсяг вкладень Air Liquide профінансують спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), який видав кредит на 85 млн євро.

Виробничі потужності установки становлять 1700 тонн кисню, азоту та аргону на день. Заплановано, що ASU-1400 постачатиме технічні гази на ЄМЗ й інші підприємства України. Проектуватиме, будуватиме й експлуатуватиме її повністю Air Liquide. Введення об'єкта в експлуатацію заплановано на середину 2014 р.

На церемонії початку будівництва були Президент Віктор Янукович, власник СКМ Рінат Ахметов, представники Кабміну і керівництво Донецької області.

ЄМЗ входить у групу "Метінвест". Основні акціонери групи - СКМ (71,25%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%).

Air Liquide є світовим лідером з виробництва технічних газів для промисловості, медицини і охорони навколишнього середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram