ГоловнаЕкономікаБізнес

Українці відзначилися на виставці в Німеччині

Компанія УПЕК представила нову клімат-систему.

Українці відзначилися на виставці в Німеччині
Фото: wikimedia.org

На міжнародній виставці Chillventa-2012 (холодильне та кліматичне обладнання) в Німеччині нашу державу представляла лише одна компанія - харківська група УПЕК. Сама виставка зібрала понад 900 компаній і 29 тис. відвідувачів з усього світу, повідомляє прес-служба компанії.

Українська клімат-система викликала великий інтерес. Холодильного й опалювального ефектів цієї системи досягають за допомогою спеціально розробленого термодинамічного циклу, робочим тілом якого служить повітря навколишнього середовища. За рахунок застосування аеродинамічних підшипників у системі відсутні будь-які масла або мастила, що додає клімат-системі статусу 100% екологічно чистої.

Іншою особливістю системи УПЕК є робота в діапазоні температур навколишнього середовища -50 до +50 градусів. При цьому з одного кіловата споживаної системою електричної потужності влітку виробляється 1,3-1,6 кіловат холоду (залежно від вологості та температури навколишнього повітря) і 2,5-3,5 кіловат теплової потужності взимку при припливі свіжого повітря в приміщення до 100%. При цьому - повна відсутність вібрацій.

На виставці було представлено працюючий промисловий зразок для пасажирських залізничних вагонів. Техніку можна також застосовувати для обігріву і кондиціонування приміщень, охолодження (в т. ч. до -50 градусів) продуктів харчування в торгівлі й на складах.

На виставці було проведено переговори з найвідомішими світовими компаніями як із залізничної галузі - Faiveley Transport (Франція-Швейцарія), Deutsche Bahn (Німеччина), Liebherr (Австрія) щодо спільного виробництва та впровадження екологічно чистої повітряної кліматичної системи ІГ УПЕК на залізничному транспорті Європи і України, так і з представниками інших галузей споживання тепла і холоду - Climacon (Бельгія), ClimateMaster (США), ВНДІ "ХОЛОДМАШ" (Росія), PumSun (Туреччина), Hidria (Словенія), S.Galaxy Engineering & Supplies (Ізраїль ) і багатьох інших, за результатами яких прийнято рішення про серійне виробництво і впровадження екологічно чистих клімат-систем нового покоління для різних сфер застосування.

Нагадаємо, раніше кондиціонерами УПЕК зацікавилася "Укрзалізниця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram