ГоловнаЕкономікаДержава

Волинські чиновники побудують для себе базу відпочинку за 9 млн грн

Всі роботи фінансуються з держбюджету.

Волинські чиновники побудують для себе базу відпочинку за 9 млн грн
Фото: segodnya.ua

База відпочинку на озері Світязь Головного фінансового управління Волинської облдержадміністрації 9 жовтня за результатами тендеру уклала договір з ПП "Нова Аркада" на будівництво вартістю 8,78 млн грн.

Як повідомляє "Вісник державних закупівель", згідно з технічним завданням в урочищі Гряда, смт. Шацьк, повинні побудувати спальний корпус на 50 ліжко-місць (1,50 тис. кв. м) з кафе на 25 місць, а також лазню (107 кв. м) і приміщення для охорони, озеленити територію, - пишуть "Наші гроші".

Роботи фінансують із державного бюджету, завершити базу відпочинку повинні до кінця наступного року.

ПП "Нова Аркада" має 5 тис. грн. статутного фонду і належить Новосаду Івану Ігоровичу. Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ПАТ "Луцьксантехмонтаж № 536", різниця пропозицій становила 0,2%. Друга фірма належить члену виконавчого комітету Луцької міської ради Віктору Чорнусі. Ця компанія відома тим, що регулярно розігрує тендери зі своїм же засновником ТОВ "Житлобуд-2".

Зокрема, у вересні "Житлобуд-2" виграв у "Луцьксантехмонтаж № 536" 34,29 млн грн. на будівництво школи в с. Головне Любомльського району, в серпні "Луцьксантехмонтаж" виграв у "Житлобуду" підряд на реконструкцію відділення МВС вартістю 7,37 млн грн.

У конкурсній документації вказано, що роботи з перекриття над другим поверхом, покрівля, сходи та ін. вже частково виконані. Хто їх виконував і за які кошти, невідомо, оскільки попередня закупівля з будівництви бази 2011 р. була скасована, у зв'язку з відхиленням пропозицій всіх учасників. ПП "Нова Аркада" тоді пропонувала побудувати за 7,82 млн грн., що було на 1-1,5 млн грн. дорожче за пропозиції конкурентів, які на останній тендер заявок вже не подавали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram