ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціна капусти зросла до рівня 2007 року

Дорожче її продавали тільки восени 2009-го і 2010 років.

Ціна капусти зросла до рівня 2007 року
Фото: Макс Левин

Вартість капусти нині на одному з найвищих рівнів за останні шість років.

Більш високу ціну було зафіксовано тільки в середині жовтня 2009-го і 2010 років, повідомляє профільне видання "АПК-Інформ: овочі та фрукти". При цьому в обох випадках капуста потім до весни дорожчала в 2,5 і 4 рази відповідно.

На рівні, що можна порівняти з нинішнім, ціни на капусту були восени 2007 року. Потім, до середини квітня 2008 року, вони зросли відразу в п'ять разів.

Поряд із моїм будинком є дві сотки, де росте все що необхідно. Мені зараз нічого не заважає на Бессарабці купувати овочі, але я не довіряю цим овочам. Проте я знаю, що за капуста в мене біля будинку. Я її із задоволенням їм. Я не соромлюся цього абсолютно

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Цього року, за підрахунками Міністерства аграрної політики і продовольства, в Україні буде зібрано 1,85 млн тонн капусти при споживанні 1,52 млн тонн.

Загалом урожай овочів (без картоплі) повинен становити 8,9 млн тонн - це буде другий показник за час незалежності України. Більше було зібрано лише торік, коли врожай овочів становив 9,8 млн тонн.

Міністр Микола Присяжнюк на початку жовтня говорив, що в зв'язку з цим він не бачить підстав для зростання цін на овочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram