ГоловнаЕкономікаБізнес

Горілчаний магнат пропонує підвищити ціни на пиво

Мотивація законопроекту - боротьба з пивним алкоголізмом.

Горілчаний магнат пропонує підвищити ціни на пиво

Народний депутат від Партії регіонів Павло Климець пропонує підвищити акцизи на пиво в декілька разів.

Як випливає з пояснювальної записки до запропонованого ним законопроекту №11323, у разі введення нових податкових ставок півлітрова пляшка пива подорожчає більш ніж на гривню вже цього року і на дві-три гривні з 2014 року.

Климець аргументує свою пропозицію тим, що виробництво пива в Україні втричі, ніж виробництво мінералки або молока, і в дев'ять разів більше, ніж виробництво соків. "При цьому пляшка пива дешевша за пляшку мінеральної води чи молока такого ж об'єму", - заявив Климець.

Депутат вважає, що дешеве пиво провокує розвиток пивного алкоголізму в населення і позбавляє державу доходів, одержуваних від продажу більш міцного алкоголю. "За нашими даними, якщо зрівняти акцизні ставки пива й інших, міцніших алкогольних напоїв, держава додатково отримає 3,5 млрд грн доходів зі сплати акцизного податку", - зауважив Климець.

Водночас слід зазначити, що Климець є почесним президентом горілчаної компанії "Олімп".

Нагадаємо, що ціни на пиво і так зростуть. 2 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про підвищення акцизів на алкоголь, пиво та цигарки на рівень планованої інфляції, що пояснюється вимогами Податкового кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram