ГоловнаЕкономікаБізнес

Янукович хоче прив'язати ціни на житло до доходів громадян

Президент має намір будувати багато, дешево і якісно.

Янукович хоче прив'язати ціни на житло до доходів громадян
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Вартість житла в Україні повинна бути такою, щоб громадяни мали можливість придбати його, витрачаючи на нього не більше ніж третину місячного доходу.

Про це заявив Президент Віктор Янукович у Дніпропетровську, передає "УКРІНФОРМ".

"Українська родина повинна мати можливість придбати житло у власність, витрачаючи на це не більше за 30-35% місячного доходу протягом 20-25 років. Це - умова, а мета - щоб кожна сім'я могла придбати таке житло. Саме таким є стратегічний орієнтир у житловій сфері. Ми повинні будувати багато, дешево і якісно", - зазначив Янукович.

Нагадаємо, навіть в ООН вважають, що житло в Україні непомірно дороге. Відповідно до індексу, що враховує ціни на житло в прив'язці до середньої заробітної плати, Київ, наприклад, наближається до таких мегаполісів, як Нью-Йорк і Лондон, і випереджає Москву

Середній дохід на одного українця в квітні-липні становив 5,749 тыс. грн при середній зарплаті в районі 3 тис. грн. Водночас, за оцінками соціологів, більше ніж половину доходів українська сім'я витрачає на харчування. 40% сімей витрачає на їжу більше ніж 60% своїх доходів. Такі люди вважаються бідними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram