ГоловнаЕкономікаФінанси

Експерт: "Зараз нерозумно купувати банк з надією заробити на швидкому зростанні його вартості"

Екс-заступник голови НБУ вважає, що вартість банківських активів не зростатиме.

Експерт: "Зараз нерозумно купувати банк з надією заробити на швидкому зростанні його вартості"
Фото: Макс Левин

Банки сьогодні стали непростим і недешевим активом, тому нинішні покупці таких об'єктів навряд чи розраховують на їх подальший перепродаж з метою заробити на угоді. Таку думку озвучив у коментарі banki.ua ректор Міжнародного інституту бізнесу, екс-заступник голови НБУ Олександр Савченко.

Наприклад, "Форум", на його думку, навряд чи було придбано групою компаній "Смарт-холдинг" у Commerzbank з метою його подальшого перепродажу. "Банки сьогодні є недешевим активом, тому нерозумно зараз щось купувати з надією, що вартість зросте. Я не думаю, що сьогодні буде зростати вартість банківських активів. Тобто це тільки для себе, якщо хто купує", - зазначив експерт.

Також він підкреслив важливість ребрендингу та маркетингу під час переходу фінустанови в руки нових власників. Результати ребрендингу, за його словами, залежать від того, як він проводиться. "Але зазвичай інтерес зростає під час таких кампаній", - сказав він, уточнивши, що інтерес зростає і до банку, і до його продуктів. У свою чергу, на думку Савченка, зміни мають стосуватися не тільки зовнішньої атрибутики, але і лінійки продуктів - на деякі з них має бути зроблено акцент.

Також банкір вважає, що фінустанова і сьогодні знаходиться в непоганому фінансовому становищі. "Чесно кажучи, по цьому банку я не бачу великих проблем. Є набагато більш проблемні банки, просто вони, як правило, пов'язані з нашим капіталом, які великі відсотки пропонують: у цих і будуть проблеми", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram