ГоловнаЕкономікаБізнес

Google обігнав Microsoft за вартістю

Вартість бізнесу Ларрі Пейджа і Сергія Бріна оцінюють у $249,9 млрд.

Google обігнав Microsoft за вартістю

Інтернет-гігант Google обігнав Microsoft за біржовою капіталізацією і вийшов на друге місце у світі серед IT-компаній. Завдяки подорожчанню акцій, які тепер коштують $761,78, загальна вартість Google сягнула $249,9 млрд.

Водночас акції Microsoft подешевшали на 1%, а капіталізація компанії знизилася до $247,2 млрд, пишуть "Вести".

Проте тріумф Google може виявитися нетривалим. Цього місяця Microsoft збирається представити нову операційну систему Windows 8, на якій буде працювати широке коло пристроїв, зокрема мобільних. У разі успіху нової "операційки" Microsoft може повернути собі другу сходинку.

Лідером з капіталізації серед IT-компаній з великим відривом є Apple. Вона коштує $618,1 млрд, тобто більше, ніж Google і Microsoft разом узяті. Перше місце компанія завоювала ще 2010 року завдяки зростанню продажів iPhone і iPad.

При цьому бренд Aplle визнали найдорожчим у світі. Його вартість становить 100 мільярдів євро. До такого висновку дійшло експертне агентство Eurobrand у своєму щорічному рейтингу. Microsoft у цьому рейтингу зайняв третє місце (54 млрд євро), а Google - п'яте (50 млрд євро).

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Google вперше купив компанію на пострадянському просторі. Нею стала українська Viewdle, яка навчила комп'ютер розпізнавати обличчя й об'єкти. Суму угоди не розголошують, але відомо, що вона перевищує $30 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram