ГоловнаЕкономікаБізнес

Митний союз заново перевірить українську карамель

Українські кондитери хочуть отримати доступ до ринку МС.

Митний союз заново перевірить українську карамель
Фото: profi-forex.org

Євразійська економічна комісія розпочала повторне розслідування з приводу імпорту української карамелі в країни Митного союзу.

Запит на перегляд захисних заходів надіслали українські виробники: корпорація Roshen Петра Порошенка, Харківська бісквітна фабрика і кондфабрика "Харків'янка" (обидві входять у корпорацію "Бісквіт-Шоколад"). Він пов'язаний зі вступом Росії у Світову організацію торгівлі, пише агентство "Прайм".

Під час повторного розслідування ЄЕК повинна вирішити, чи пом'якшать імпортне мито, і якщо так, то коли і в якому обсязі.

Росія ввела мито на імпортну карамель у розмірі майже $300/тонну в липні минулого року через різке зростання постачань з України. Потім його дію поширили на весь Митний союз.

Такий крок був зумовлений збільшенням експорту з України. Це мито стало вже третім щодо української карамелі в Росії: раніше їх вводили 2001-го і 2005 року. Вітчизняні виробники скаржилися, що мито практично закрило російський ринок для української продукції.

У вересні прем'єр-міністр України Микола Азаров говорив, що Україна сподівається найближчим часом домовитися про лібералізацію умов постачань української карамелі на ринки МС, а в майбутньому - про скасування мита.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram