ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія має намір зробити рубль світовою резервною валютою

Медведєв вбачає в російській валюті опору світової системи.

Росія має намір зробити рубль світовою резервною валютою
Фото: union-report.ru

Рубль може стати міжнародною резервною валютою, впевнений прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Про це він заявив на третьому міжнародному інвестфорумі в Ялті, повідомляють "РИА Новости".

Прем'єр РФ зазначив, що Росія просуває проект щодо надання рублю статусу резервної валюти не сама, а разом зі своїми партнерами по Єдиному економічному простору - Казахстаном і Білоруссю. "Ми зараз думаємо про те, щоб всі ці валютні питання вирішувати спільно", - сказав він.

На думку Медведєва, зараз валюти азіатських країн "стукають у двері". Він висловив думку, що після того, як Китай ухвалить рішення про конвертованість юаня, всі держави номінуватимуть свої грошові резерви в цій валюті.

"Це вимога життя. Ми 2008 року переконалися, що нинішня валютна система нестабільна, вона вимагає додаткової опори. А що це за опора? Це інші додаткові резервні валюти", - сказав Медведєв

Нагадаємо, Китай зараз робить кроки, щоб зробити свою валюту повністю конвертованою вже до 2015 року. Водночас експерти очікують, що юань стане основною резервною валютою в найближчі 10 років..

До резервних валют відносяться ті, що використовуються для розрахунків за зовнішньоторговельними операціями і в якості золотовалютних резервів. В їх число входять долар США, євро, фунт стерлінгів, швейцарський франк, єна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram