ГоловнаЕкономікаФінанси

Російський інвестбанк розчарувався в Україні

Польський і турецький ринки виявилися привабливішими.

Російський інвестбанк розчарувався в Україні
Фото: forexaw.com

Інвесткомпанія "Ренесанс Капітал", "дочка" однойменного великого російського інвестбанку, звернулася в Нацкомісію з цінних паперів і фондового ринку анулювати її ліцензію торговця.

"Ми подали документи на анулювання в Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, але ліцензія наразі не відкликана, і коли це станеться, невідомо", - заявили в компанії, нарікаючи на низьку привабливість українського фондового ринку.

"Ми працюємо у Варшаві, Москві, Стамбулі, Йоганнесбурзі - всі ці ринки більш привабливі, ніж український", - говорять в компанії, яка закінчила минулий рік зі збитком в 1,353 млн грн. Але водночас "Ренесанс Капітал" не планує закривати офіс в Україні.

Російська компанія "Ренесанс Капітал" створена 1995 року, компанія надає інвестиційно-банківські послуги в Росії, Центральній Азії, Східній Європі і в низці країн Африки, а також забезпечує своїм клієнтам доступ до цих ринків через фінансові центри Лондона, Нью-Йорка і Гонконгу.

Зазначимо, що це вже не перша інвесткомпанія, яка залишає український ринок. На початку вересня стало відомо про те, що згортає роботу "Альфа Капітал", що входить в російський консорціум "Альфа-Груп". "Ті, хто працює з операціями з облігаціями, можливо, ще щось заробляє. У нас з такими угодами працює банк. Ми торгували тільки акціями, а ринок акцій помер - низька ліквідність, клієнтська активність на нулі, погана рентабельність", - пояснював причини такого рішення генеральний директор компанії Сергій Григорян.

У листопаді минулого року з України пішла грузинська BG Capital.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram