ГоловнаЕкономікаДержава

Складено рейтинг українських доріг, побудованих за бюджетні гроші

Ремонт усіх доріг був економічно недоцільним.

Складено рейтинг українських доріг, побудованих за бюджетні гроші
Фото: tsn.ua

Складено рейтинг українських доріг, які проклали або відремонтували без урахування економічної доцільності та з порушеннями тендерних процедур.

Про це повідомляє Forbes.ua.

На першому місці - під'їзди до рідного села Володимира Демішкана, які обійшлися бюджету в 190,21 млн грн. Йдеться про міжнародну трасі М-12 Стрий - Знам'янка. Точніше про її невеликий шматок між Уманню та Кіровоградом.

Посередині цієї ділянки знаходиться смт Новоархангельськ, у якому народився нинішній керівник Укравтодору Володимир Демішкан. Саме в період його головування в Держслужбі автодоріг (тобто з весни 2010 р.) під'їзди до Новоархангельська покращували з усіх боків.

На другому місці - президентська траса в Сухолуччі, що коштувала бюджету 103 млн грн. Вона веде з Києва до Дніпровсько-тетерівського лісогосподарства, більш відомого, як Сухолуччя, місця мисливського відпочинку Віктора Януковича.

Тернопільська дорога до рідних помідорів Дмитра Фірташа, в яких, як він сам не без гордості розповідав, виріс український бізнесмен, теж влетіла платникам податків у копієчку - її будівництво коштувало 63,44 млн грн. Її Forbes.ua помістив на третє місце свого рейтингу.

Окрім того, в рейтинг Forbes.ua увійшла дорога від траси Р-01 до села Плюти, в якому мешкають міністр Лавринович, екс-голова Секретаріату президента Олег Рибачук, один із суддів Печерського суду та інші чиновники. Ремонт 8,5 км дорожнього покриття обійшовся бюджету в 25,56 млн грн; поточний ремонт з'їздів до кримських держдач Януковича, який обійшовся державі в 6,54 млн грн; під'їзди до міністерських дач у Київській області (5,12 млн грн), а також одеська дорога, яка пов'язує будинки, відомі в народі як "Замок Дракули", власником яких називають регіонала Сергія Ківалова, і готельно-оздоровчий комплекс MaristellaClub.

Ремонт півкілометра обійшовся дорожче від ремонту міжнародної траси Львів-Краковець - у 4,10 млн грн/км порівняно з 3,67 млн грн/км.

І, нарешті, торік Єнакіївська міськрада витратила 10 млн грн на ремонт лише двох доріг. Тих, якими мав проїхати Віктор Янукович під час візиту на святкування 90-річчя космонавта Берегового. Відкритого тендера не проводили: ремонтувати треба було терміново, - повідомляє Forbes.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram