ГоловнаЕкономікаФінанси

Міжбанк закрився зниженням цін на долар

Євро подорожчав на дві копійки.

Міжбанк закрився зниженням цін на долар
Фото: EPA/UPG

Міжбанківський валютний ринок у четвер закрився зниженням доларових котирувань до рівня 8,1455-8,1490 грн/дол. Учора ввечері та сьогодні вранці ціна продажу американської валюти трималася вище 8,15 грн.

Про це повідомляє "ІнтерБізнесКонсалтинг".

Зазначимо, що банкіри скаржаться, що НБУ спеціально блокує імпорт готівкових доларів, щоби стримати попит на валюту на міжбанку. Унаслідок цього фінустанови не в змозі продати долари всім охочим серед населення і змушені вводити всілякі обмеження, наприклад, продаючи лише певну суму в одні руки або реалізовуючи валюту тільки своїм клієнтам.

Торги щодо євро сьогодні закрилися на рівні 10,4830-10,4915 грн/євро. Таким чином, ціни на євро за день підвищилися майже на дві копійки. Торги щодо рубля завершилися в діапазоні 0,2610-0,2614 грн/руб.

Нагадаємо, колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що в Україні вже давно триває прихована девальвація, якої не видно за рахунок підтримки курсу золотовалютними резервами. При цьому він вважає, що зниження обмінного курсу гривні може мати позитивний ефект - підвищити конкурентоспроможність української економіки та поліпшити експортні позиції країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram