ГоловнаЕкономікаБізнес

Присяжнюк: дотації за продану на забій худобу становлять 67 млн ​​грн

За словами міністра, програма стимулюватиме збільшення обсягів виробництва яловичини і свинини.

Присяжнюк: дотації за продану на забій худобу становлять 67 млн ​​грн
Фото: Макс Левин

Цього року з державного бюджету буде виділено 67 мільйонів гривень на виплату дотацій селянським домогосподарствам за продану на переробні підприємства худобу.

Відповідне рішення сьогодні ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів, передає прес-служба Мінагрополітики повідомлення міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка.

"Цього року розрахункова вартість дотації за продану на забій худобу становить 67 мільйонів гривень. У проекті бюджету на наступний рік теж передбачається продовження виплати дотації за продану на забій худобу і тепер визначається розрахункова вартість", - розповів Присяжнюк.

Глава відомства поінформував, що сьогодні під час засідання Кабміну чиновники ухвалили рішення, згідно з яким передбачається компенсація за здачу яловичини і свинини на переробні підприємства. Зокрема, була визначена вартість дотації за кілограм живої ваги ВРХ і свиней.

"Сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів України ми ухвалювали постанову, що передбачає компенсацію на виробництво і здачу яловичини і свинини на переробні підприємства. Дотація надаватиметься за 1 кілограм прийнятої живої маси в розмірі 2,5 гривні за молодняк великої рогатої худоби живою вагою не менше за 330 кілограмів, 1,5 гривні за свиней живою вагою від 100 до 120 кілограмів, а також 1 гривня за свиней живою вагою від 120 до 150 кілограмів", - додав Микола Присяжнюк.

За словами міністра, така програма виплати дотацій стимулюватиме збільшення обсягів виробництва яловичини та свинини, сприятиме збільшенню їх надходження на промислову переробку, а також забезпечить додаткове фінансування селян, які реалізують худобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram