ГоловнаЕкономікаБізнес

Кількість бізнес-угод M&A у світі зменшилася

Активність угод M&A (злиттів і поглинань) впала до рівня 2009 року.

Кількість бізнес-угод M&A у світі зменшилася
Фото: http://news.sagabg.net

Активність світового ринку M&A (злиттів і поглинань) уже впала до рівня посткризового 2009 року, а обсяг оголошених угод скоротився з початку року на 17% порівняно з цим показником дев'яти місяців 2011 року - до $1,581 трильйона, повідомляє Reuters.

Злиття і поглинання (від англ. Mergers and Acquisitions, M&A) - процес укрупнення бізнесу та капіталу, внаслідок якого на ринку з'являються великі компанії замість декількох менш значних. Розрізняють дружні та недружні угоди такого роду залежно від того, бажав власник продати свій бізнес або це було зроблено проти його волі.

Третій квартал 2012 року виявився ще більш невдалим, аніж другий. Активність угод упала на 27%, а обсяг - нижче $500 млрд уперше з третього кварталу 2009 року ($450,3 мільярда). Причому левову частку обсягів цього року можна зарахувати до покупки компанією Glencore Int сировинного гіганта Xstrata Plc за $ 45,5 мільярда.

Пожвавлення щодо рівня минулого року видно тільки в двох секторах - ритейл (роздрібна торгівля через магазини різних форматів) і виробництво товарів масового споживання.

Нагадаємо, LB.ua також відстежує угоди M&A в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram