ГоловнаЕкономікаБізнес

Audi розробляє електричний турбонагнітач

Новинка дозволить двигуну швидше набирати оберти.

Audi розробляє електричний турбонагнітач
Дизель с электрической турбиной

Компанія Audi взялася за розробку електричного турбонагнітача, який розкручується завдяки електриці, а не вихлопним газам. Новинка вперше з'явиться на трилітровому 6-циліндровому дизелі - зараз силова установка перебуває на стадії прототипу.

Електрична турбіна працюватиме разом із традиційним нагнітачем. Перша забезпечить високу чутливість мотора на низьких обертах, а другий працюватиме на середніх і високих обертах. Разом, як очікується, це допоможе уникнути турбоями і дозволить двигуну швидше набирати оберти. В Audi наразі не називають точних характеристик агрегата з електричною турбіною, а також не повідомляють, коли технологія з'явиться в серії.

Зараз у більшості модифікацій двигуна 3.0 TDI - одна турбіна, а на потужній 313-сильній (650 Нм) версії встановлено два нагнітачі.

Раніше патент на електричний турбонагнітач отримала компанія BMW. Її варіант цього агрегата може працювати і від вихлопних газів, і за допомогою електромотора. Очікується, що така турбіна також з'явиться на 6-циліндровому двигуні, ймовірно, бензиновому. Крім того, про роботу над такою системою заявляла і марка "Субару".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram