ГоловнаЕкономікаБізнес

Український авторинок опинився на 12 місці в Європі

Найбільше автомобілів продається в Росії.

Український авторинок опинився на 12 місці в Європі

Український ринок автопродажу, незважаючи на 12%-ве падіння в серпні, посідає 12 місце в Європі.

Незважаючи на слабку динаміку, в серпні українські дилери реалізували 18458 автомобілів, опинившись за цим показником трохи попереду Польщі, де було продано 18 088 транспортних засобів.

Глобальних змін у топ-10 основних ринків в Європі не відбулося, але результати окремих європейських країн дуже погані. Наприклад, Франція втратила 11% ринку, Німеччина - 4,7%, Італія - 20%, Нідерланди - 15%, Швеція - 14%, Португалія - 33%, Румунія і Греція - більше за 40%. У цілому спад у серпні становить 67 тис. автомобілів.

Водночас у Росії було зафіксовано найкращий за всю історію результат - 241 тис. проданих автомобілів - що дозволило їй стати найбільшим авторинком в Європі. За нею йдуть Німеччина, Франція, Великобританія, Італія, Іспанія, Нідерланди, Бельгія, Австрія та Швейцарія.

Нагадаємо, автовиробники та імпортери прогнозують, що 2013 року в Україні знову почне зростати автопродаж. Так, за оцінками корпорації "Укравто" зростання становитиме 5-9% порівняно з очікуваними показниками поточного року, імпортери сподіваються на 13%-ве зростання.

До кризи автопродажі в Україні щорічно збільшувалися на 30-40% і досягли максимального показника в 623 тис. 2008 року. Однак 2009 року під час кризи ринок впав більш ніж на 70% і так і не відновився. Цього року експерти очікують нульовий приріст (за підсумками восьми місяців він становив усього 5%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram