ГоловнаЕкономікаБізнес

Свої "вишки Бойка" є в багатьох країнах, - OpenOil

Засновник німецького ресурсу OpenOil говорить про зв'язок корупції та непрозорості.

Свої "вишки Бойка" є в багатьох країнах, - OpenOil
Фото: blackseagas.com

У багатьох країнах світу залишаються умови для корупції через непрозорість. Так на сюжет телеканалу ТВі про корупцію в Україні відреагував засновник німецького ресурсу OpenOil Джон Вест.

Сюжет про "вишки Бойка" (за іменем міністра енергетики України Юрія Бойка) продемонстрували на міжнародній конференції "Нафта, газ та медіа" в Баку (Азербайджан), де зібралися журналісти 27 країн світу. Мова в сюжеті про сумнівний державний тендер компанії "Чорноморнафтогаз" щодо закупівлі бурової вишки.

"Хочу подякувати вам за сюжет. Особливо мене вражає, що ви змогли розслідувати весь ланцюжок посередників. Відстежити угоду в глобальному світі дуже складно. У багатьох країнах через це залишаються умови для корупції. Коли знайти кінцевого власника складно через весь ланцюжок компаній, який зареєстровано в офшорних зонах - наприклад, на Британських Віргінських островах", - сказав Вест.

Нагадаємо, вчора в Палаці Гюлістан (Гюлістан-Сарай) у Баку відкрили міжнародну конференцію "Нафта, газ і медіа", що її організував Міжнародний інститут преси (IPI). У конференції беруть участь понад 60 журналістів із 27 країн світу. Україну представляють журналісти ТВі, LB.ua, "Дзеркала тижня" і сайту журналістських розслідувань Slidstvo.info.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram