ГоловнаЕкономікаДержава

Кудрін розповів, як би він вирішував проблеми економіки України

Колишній міністр фінансів РФ радить обмежити темпи зростання зарплат.

Кудрін розповів, як би він вирішував проблеми економіки України
Алексей Кудрин
Фото: old.er.ru

Колишній міністр фінансів Росії, відомий економіст Олексій Кудрін окреслив п'ять кроків, які, на його думку, необхідні для вирішення проблем економіки України. Про це пише Forbes.ua.

Серед них - обмеження темпів зростання зарплат. "Якщо економіка переживає важкий період, і до того ж зарплати зростають дуже швидко - це лише посилює загальну ситуацію", - вважає економіст. Водночас він радить опустити валютний курс. "Для сучасної економіки, на мій погляд, дотримуватися фіксованого курсу - абсолютно неправильна політика. Щоб допомогти економіці, курс валют повинен бути гнучким і слідувати за фундаментальними показниками", - підкреслив Кудрін.

Багато хто передбачали дефолт і падіння гривні, нехай вони заспокояться - у нас буде гарний урожай, гарні валютні резерви і стабільна гривня

— Микола Азаров, прем'єр України

Він також вважає за необхідне посилити видатки бюджету, відмовитися від повального субсидування галузей і штучного захисту внутрішнього ринку від імпорту.

Нагадаємо, експерти попереджають, що Україна скочується в рецесію. Промислове виробництво за підсумками восьми місяців в Україні спадає, імпорт товарів значно перевищує експорт, державні доходи відстають від плану, сальдо платіжного балансу негативне, спостерігається тенденція до погіршення міжнародних резервів, ситуація на міжнародних сировинних ринках негативна, перспектива співпраці з МВФ незрозуміла.

Проте прем'єр Микола Азаров упевнений, що Україні вдасться впоратися з такою ситуацією і криза 2008-2009 років у країні не повториться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram