ГоловнаЕкономікаДержава

Експерт розповів, що може врятувати Україну від рецесії

Надія України - в сільському господарстві та роздрібній торгівлі.

Експерт розповів, що може врятувати Україну від рецесії
Фото: tsn.ua

Якщо світова економіка у другому півріччі буде сповільнюватися, рецесія в Україні може виявитися неминучою. Таку думку в коментарі LB.ua висловив Ігор Путілін, керівник аналітичного департаменту ІГ "АРТ Капітал".

"Рецесія (падіння ВВП упродовж двох кварталів поспіль) - цілком імовірна. Уникати такої долі Україні досі вдавалося завдяки впевненому росту в сільському господарстві та роздрібній торгівлі. Якщо падіння промвиробництва за результатами 2012 року вже стає очевидним, то вся надія залишається на вищевказані сектори", - вважає він.

На думку аналітика, падіння промвиробництва може зупинити лише відновлення внутрішнього попиту на метали, проте цього швидко не станеться, оскільки потрібні структурні реформи в економіці.

Нагадаємо, падіння промислового виробництва в Україні спостерігається третій місяць поспіль. Воно вже повністю нівелювало весняний ріст. За січень-серпень падіння становило 0,4%.

При цьому, за оцінками експертів, зростання ВВП за підсумками восьми місяців становить лише 1,5%, і якщо негативні тенденції в економіці збережуться, за підсумками року ВВП може впасти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram