ГоловнаЕкономікаБізнес

Держборг Німеччини перевищив 2 трлн євро

На кожного німця припадає 25 тис. євро боргів.

Держборг Німеччини перевищив 2 трлн євро

Державний борг Німеччини 2011 року становив 2,025 трлн євро.

Про це свідчать нові дані Федерального статистичного відомства країни. Порівняно з 2010 роком держзаборгованість ФРН зросла на 0,7%, передає Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

У перерахунку на кожного громадянина Німеччини припадає 24771 євро боргу.

Найбільша питома вага в структурі держборгу Німеччини утворилася на федеральному рівні, відзначає AFP. На частку уряду ФРН припадає 1279,6 млрд євро заборгованості.

Щодо федеральних земель, то сім з них продемонстрували зменшення заборгованості порівняно з попереднім роком, проте в дев'яти інших помічено зростання. Особливо сильно показник підскочив в Гессені (на 7,3%) та Північному Рейні - Вестфалії (на 3,9%).

За даними Федерального статистичного відомства, для багатьох жителів Німеччини також зростає небезпека опинитися на межі бідності. У цю категорію потрапляють громадяни з доходом менше за 848 євро на місяць. Згідно зі статистикою, в федеральних землях Бремен і Мекленбург - Передня Померанія такого роду бідність загрожує кожному четвертому жителю.

Нагадаємо, що Німеччина - це найбільша економіка Європи. Її номінальний ВВП за підсумками 2011 року зріс на 3%, перевищивши, за даними Світового банку, $3,5 трлн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram