ГоловнаЕкономікаБізнес

Автовиробники розкритикували Кабмін

Відповідь України в "автомобільній війні" назвали створенням видимості активних дій.

Автовиробники розкритикували Кабмін
Фото: zimbio.com

Постанова уряду, яка зобов'язує імпортерів російських автомобілів забезпечити їх утилізацію, стала не найвдалішою спробою відповісти на утилізаційний збір у РФ, вважають в асоціації автовиробників "Укравтопром".

"Постанова №843 не вводить ніяких податків чи зборів, а тільки встановлює нечітку вимогу до осіб, які ввозять транспортні засоби (причому лише з Росії, а не з усіх країн), забезпечити утилізацію транспортних засобів після зняття їх з експлуатації або укласти договори з іншими особами на організацію такої утилізації. Фактично ця вимога нікого ні до чого особливо не зобов'язує", - йдеться в повідомленні.

Асоціація вважає, що для російських виробників не буде нічого складного в тому, щоб підписати договори з українськими юрособами на утилізацію у майбутньому автомобілів, які зараз ввозяться, навіть за граничними цінами, встановленими урядом.

"Виглядає цей документ просто як спроба створити видимість активних дій у відповідь на жорстку протекціоністську політику Росії", - сказано в повідомленні.

За оцінками автовиробників, в Росії була впроваджена комплексна система утилізації транспортних засобів, встановлені жорсткі технічні вимоги до виробників, що створило додаткові стимули для розвитку внутрішнього автопрому.

Нагадаємо, 11 вересня Президент Віктор Янукович вимагав від Кабміну негайних дій в "автомобільній війні" з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram