ГоловнаЕкономікаДержава

В Одеському порту відвантажили БТР-4 для Іраку

Іракські фахівці задоволені якістю українських машин.

В Одеському порту відвантажили БТР-4 для Іраку
Фото: seabreeze.org.ua

12 вересня в ДП "Одеський морський торговельний порт" відбулося відвантаження другої партії БТР-4 у складі 62 одиниць для морського транспортування до Іраку.

13 вересня планують завершити відвантаження і судно вирушить у країну призначення. Запланований час прибуття в іракський порт Ум-КАССР - початок жовтня 2012 року. Під час процесу відвантаження присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Ірак в Україні Шорш Халід Саїд.

"Ми дуже задоволені тим, що приймаємо другу партію українських БТР-4. Це потужна сучасна машина, якістю якої задоволені іракські фахівці", - заявив посол Іраку українським журналістам.

"З огляду на непросту ситуацію на Близькому Сході, Іраку дуже потрібні ці БТР. Ці 62 машини допоможуть підвищити рівень безпеки. Наші відносини з Україною нині успішно розвиваються. З отриманням другої партії БТР-4 ми вийшли на новий етап співпраці. Сподіваємося, до кінця року отримаємо третю партію БТР-4, адже контракт успішно виконується завдяки спільним зусиллям обох сторін", - зазначив Шорш Халід Саїд.

Він зазначив, що нинішній міністр оборони України Дмитро Саламатін із першого дня своєї попередньої роботи в ДК "Укрспецекспорт", а згодом - у ДК "Укроборонпром" зробив усе можливе для виконання цього контракту.

"Також потрібно висловити подяку керівнику ДК "Укрспецекспорт" Дмитру Перегудову. Без його зусиль важко було б реалізувати контракт. Я знаю, що в українських ЗМІ було багато занепокоєнь з приводу реалізації цього контракту, але його успішно виконують, і після сьогоднішнього відвантаження партії БТР-4 журналісти можуть бути спокійні", - заявив посол Іраку.

Як відомо, нещодавно в низці ЗМІ з'явилася маса спотвореної інформації щодо цього українсько-іракського контракту, яку тепер спростовано відправкою цієї партії БТР-4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram