ГоловнаЕкономікаДержава

Створювати нові робочі місця потрібно одночасно з розвитком промисловості, - експерти

У Союзі підприємців планують увести Україну до списку країн-лідерів зі сприятливими умовами для бізнесу.

Створювати нові робочі місця потрібно одночасно з розвитком промисловості, - експерти
Фото: lifedon.com.ua

Реалізація планів зі створення 6 млн робочих місць до 2020 року, заявлених віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, тісно пов'язана зі створенням привабливих умов для ведення бізнесу в Україні.

Про це заявив Сергій Прохоров, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців під час конференції "Нова індустріалізація: зайнятість і гідні умови праці".

"На мій погляд, для створення 6 млн нових робочих місць потрібно зробити так, щоб Україна до 2020 року входила до двадцятки держав, що мають сприятливі умови ведення бізнесу", - зазначив він.

На думку експерта, на першому етапі уряду слід націлюватися на потрапляння в сотню країн у рейтингу легкості ведення бізнесу, потім у 50-ку, а потім і 20-ку. "І це має стати головним державним пріоритетом", - говорить Сергій Прохоров.

Разом з тим, Олег Устенко, виконавчий директор Фонду Блейзера в Україні, зазначає, що влада вже зробила кроки для підтримки українських промислових підприємств і створення нових робочих місць.

На його думку, ухвалений минулого тижня Верховною Радою Закон "Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки України з метою створення нових робочих місць" дозволить покращити продуктивність праці та стимулюватиме модернізацію українських підприємств.

За його словами, в законопроекті прописано відповідні пільги для підприємств, які створюють нові робочі місця, а також пільги для підприємств, які ввозять обладнання, яке не має аналогів в Україні.

"Це - дуже серйозний стимул для технологічного оновлення промислового парку країни загалом. Тобто ці законопроекти пронизані такими основними "нитками": стимулюємо створення робочих місць і підвищуємо продуктивність праці за рахунок техніко-технологічного оновлення", - додає експерт.

На думку Олега Устенка, законопроект позитивно вплине на створення нових робочих місць у харчовій промисловості. Також поліпшити своє становище зможуть вітчизняне машинобудування, легка промисловість.

Своєю чергою, Юрій Мірошниченко, представник Президента України у Верховній Раді, вважає, що запорукою успішної реалізації програми створення нових робочих місць та залучення інвестицій є наявність політичної волі до проведення реформ у країні, насамперед із боку Президента України.

Крім того, важливо відновити довіру між представниками бізнесу та владою і виробити єдине бачення реформ обома сторонами. За словами експерта, над цим працює віце-прем'єр Сергій Тігіпко, який відповідає в уряді за низку реформ.

Нагадаємо, вчора на Міжнародній конференції "Нова індустріалізація: зайнятість і гідні умови праці" віце-прем'єр і замголови Партії регіонів Сергій Тігіпко заявив нову стратегічну мету: до 2020 року в Україні має бути 20 млн офіційно працюючих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram