ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна ввела збір на утилізацію російських авто

"Шістки" і "Лади" подорожчають щонайменше на 5 -30 тис. грн.

Україна ввела збір на утилізацію російських авто
Фото: lada-auto.ru

Імпортери російських автомобілів повинні забезпечити їх утилізацію.

Про це йдеться в постанові Кабміну №483 від 3 вересня.

Згідно з документом, імпортери легкових автомобілів, вантажівок, автобусів, кузовів зобов'язані самостійно забезпечити заготівлю і утилізацію цих транспортних засобів, або укладати відповідні договори з підприємствами, які мають для цього необхідні потужності і ліцензію. Уряд також встановив граничні ціни на ці послуги.

Для нових легкових автомобілів вони становлять 4,7-30,3 тис. грн залежно від об'єму двигуна, для автомобілів старше від трьох років - 29,2-192,6 тис. грн.

Для нових вантажівок ціни становитимуть 19-110,2 тис. грн залежно від маси, для транспортних засобів старше від 3 років - 33,4-448,4 тис. грн.

Ну ви ввели збір - ми введемо збір, а далі що буде?

— Микола Азаров про утилізаційний збір на автомобілі

Кабмін доручив Міністерству екології та природних ресурсів, Міністерству фінансів і Міністерству внутрішніх справ у тижневий термін подати в Кабмін проект обліку та утилізації транспортних засобів, які вийшли з експлуатації. Контроль за дотриманням цього рішення здійснюватиме Державна екологічна інспекція.

Нагадаємо, раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що після введення утилізаційного збору російські автомобілі подорожчають на $1000 і українці перестануть їх купувати. Водночас раніше прем'єр говорив, що уряд все-таки готуватиме проект двосторонньої угоди з Росією, яка обумовлюватиме умови незастосування утилізаційного збору між Україною і Росією.

Однак вчора, негайних дій у "автомобільній війні" з Росією від Кабміну вимагав Президент України Віктор Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram