ГоловнаЕкономікаДержава

На Банковій вважають, що бюджет-2013 потрібно доопрацювати

Документ підготовлено на середньому реалістичному рівні.

На Банковій вважають, що бюджет-2013 потрібно доопрацювати
Фото: Макс Левин

Проект державного бюджету на 2013 рік, який сьогодні було схвалено Кабінетом Міністрів, потребує доопрацювання. Про це заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова.

"Думаю, сьогоднішній бюджет, який було винесено на Кабмін, має потребу в серйозному опрацюванні. Ми повинні ознайомитися докладніше з цифрами. Щодо макроекономічних показників, то вони, я сказала б, на середньому реалістичному рівні. Або що вони дуже наближені до показників, які прогнозували на 2013 рік Міжнародний валютний фонд і Світовий банк. Щодо основних деталей, то, повторюю, бюджет потребує доопрацювання", - зазначила вона.

За її словами, прем'єр Микола Азаров доручив відкоригувати проект до п'ятниці, а в парламенті буде черговий етап доопрацювання.

Нагадаємо, в основу бюджету на 2013 рік закладено ріст ВВП на 4,5% з його номінальним значенням 1,688 трлн грн на кінець наступного року, інфляція - 5,9%. Дефіцит бюджету має становити не більш ніж 27,8 млрд грн, або 1,65% ВВП (без урахування дефіциту "Нафтогазу"). Його доходи встановлено на рівні 394,6 млрд грн, витрати - 434,6 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram