ГоловнаЕкономікаБізнес

Мобільні оператори включилися в боротьбу за Utel або "Укртелеком"?

Переговори про продаж мобільного бізнесу зрушили з місця.

Мобільні оператори включилися в боротьбу за Utel або "Укртелеком"?

Українські мобільні оператори відновили переговори з компанією "Укртелеком" про покупку оператора мобільного зв'язку "ТріМоб" (раніше - Utel). Про це повідомив "Обозреватель".

За словами джерела видання на ринку, переговори між "Укртелекомом" і потенційними покупцями, які були "заморожені" на початку 2012 року з незрозумілих причин, нещодавно зрушили з місця. Співрозмовник видання зазначає, що від однієї з компаній надійшла конкурентна пропозиція.

Основними претендентами на "ТріМоб" раніше називали національних GSM-операторів "Київстар", "МТС-Україна", life :), російський "Ростелеком", а також компанію "СКМ".

Інформацію про відновлення переговорів підтвердили і в "Укртелекомі". У компанії напередодні заявили, що "робота з потенційними клієнтами продовжується".

Своєю чергою, представники українських мобільних операторів відмовилися коментувати перебіг переговорів.

Так, у прес-службі "Київстару" відмовилися від коментарів, пославшись на конфіденційність інформації. В "Астеліті" (ТМ life :)) також відмовилися коментувати інформацію про переговори без пояснення причин. А в "МТС-Україна" заявили, що в них немає інформації про відновлення переговорів.

Також, як заявило джерело видання, мобільні оператори можуть проявляти інтерес не тільки до "ТріМобу", але й до всього "Укртелекому", приватизованого минулого року.

Як відомо, на початку 2012 року представники мобільних операторів повідомляли про те, що переговорний процес "заморожено" з незрозумілих причин. Експерти припускали, що підставою для призупинення переговорів послужила завищена вартість "ТріМобу". За даними ЗМІ, у продавця вартість активу оцінювали більш ніж у 2 млрд грн.

Експерти також зазначають, що продаж "ТріМобу" продиктований бажанням повернути основну частину витрат на купівлю всього "Укртелекому". На приватизаційному конкурсі в березні 2011 року дочірня компанія австрійського консорціуму EPIC - "ЕСУ" - заплатила за 92,79% акцій телекомунікаційної компанії 10,575 млрд гривень.

Крім того, як повідомляли, продати "ТріМоб" компанії "ЕСУ" підштовхує і кредитор. У жовтні 2011 року "Ощадбанк" Росії видав "Укртелекому" кредит у $250 млн на рефінансування кредитів, капітальні вкладення і поповнення обігових коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram