ГоловнаЕкономікаДержава

Рада НБУ закликала Азарова шукати компроміс з МВФ

Фонд надає найбільш "дешеві" гроші, які Україна може знайти.

Рада НБУ закликала Азарова шукати компроміс з МВФ
Игорь Прасолов
Фото: delo.ua

Співпраця з Міжнародним валютним фондом надзвичайно важлива для України, тому уряд Миколи Азарова має відновити переговори з програми stand-by, заявив сьогодні голова Ради Нацбанку Ігор Прасолов.

"Ми закликали уряд відновити переговори з МВФ за програмою співпраці stand-by... Уряд повинен активізувати роботу, шукати певні компроміси або ж може бути варіант заміни одних вимог на інші, - заявив Прасолов. - Це найдешевші гроші, які ми можемо знайти".

Він зазначив, що зараз Україні не потрібна валюта МВФ, але "ми не може прогнозувати подальшу ситуацію на світових ринках. Ми про всяк випадок повинні мати можливість звернутися за грошима до МВФ".

Крім того, рада НБУ закликала Кабінет міністрів продавати держоблігації НАК "Нафтогаз України" за ринковими цінами.

Нагадаємо, Азаров стверджує, що уряд не підвищуватиме тарифи на газ для населення, як цього вимагає Міжнародний валютний фонд. "МВФ все одно вимагає підняти тарифи на газ. Ми на такий шлях вирішення проблеми не згодні", - заявив він в серпні.

МВФ наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення, вважаючи це однією із ключових умов продовження співпраці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram