ГоловнаЕкономікаДержава

Shell: Україна може перейти на власний газ за 10 років

Грехем Тайлі рекомендує робити ставку на західні нафтогазові компанії.

Shell: Україна може перейти на власний газ за 10 років
Фото: telegraph.co.uk

Україна в найближчі 10 років здатна подвоїти і навіть потроїти видобуток газу, заявив голова Shell в Україні Грехем Тайлі в інтерв'ю Forbes.ua.

2011 року видобуток газу в Україні становив трохи більш ніж 20 млрд кубометрів при щорічному споживанні понад 50 млрд кубометрів газу. Тобто при триразовому збільшенні видобутку Україна буде повністю забезпечена власним газом.

При цьому Тайлі зазначив, що це можливо "лише за умови залучення значних інвестицій і нових технологій". "Головне, продовжувати робити те, що вже почала Україна: залучати західні нафтогазові компанії на умовах відкритих конкурсів. Ці компанії мають достатній досвід, технології та фінансовий потенціал, щоб швидко наростити видобуток у країні", - вважає він.

Зазначимо, що прогнози Тайлі більш оптимістичні, ніж очікування Міністерства енергетики та вугільної промисловості. згідно з проектом оновленої Енергетичної стратегії країн до 2030 року, обсяг видобутку газу в Україні до цього часу повинен становити 47 млрд кубометрів, що на 90% покриє внутрішній попит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram