ГоловнаЕкономікаФінанси

Пинзеник: Арбузов триматиме курс за рахунок золотовалютних резервів

Скільки коштуватиме гривня після виборів, екс-міністр пророкувати не береться.

Пинзеник: Арбузов триматиме курс за рахунок золотовалютних резервів
Фото: segodnya.ua

Національний банк під керівництвом Сергія Арбузова триматиме курс гривні за рахунок золотовалютних резервів, прогнозує колишній міністр економіки Віктор Пинзеник.

"Очевидно, що вони будуть намагатися тримати гривню втратою резервів, і до кінця виборів я не очікую якихось стресів", - заявив він, наголосивши, що така політика, на його думку, є хибною.

На його думку, потрібно боротися не з курсом, а з чинниками, які на нього тиснуть. "Що турбує: йде боротьба з наслідками замість усунення причин. Тож учорашні події показали, що проблеми прориваються на поверхню, тому що вони є і їх не вирішили", - зазначив він.

Нагадаємо, 4 вересня під час торгів на міжбанку курс гривні знизився до рівня 8,18-8,20 грн/дол. За даними НБУ, причина полягає у великій кількості гривні на ринку, яку Нацбанк надав банкам для підвищення ліквідності. Однак деякі банки зволіли використовувати її не за призначенням і направили на проведення короткострокових операцій на міжбанку. Це створило додатковий тиск на гривню і призвело до її зниження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram