ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" почав одержувати газ з нової свердловини на Полтавщині

На відкритті був Президент Янукович.

"Нафтогаз" почав одержувати газ з нової свердловини на Полтавщині
Фото: EPA/UPG

Сьогодні Президент України Віктор Янукович дав команду на пуск газу зі свердловини №100 НАК "Нафтогаз України" на Руновщинській площі в Полтавській області.

Заходи за участю Президента відбувалися в центральній диспетчерській ДК "Укртрансгаз" в Києві, а зв'язок з буровою на свердловині в Полтавській області підтримувався через систему відеоконференції.

Про перебіг бурових робіт на об'єкті та готовність до випробування свердловини доповів через систему відеозв'язку заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун.

Як повідомив заступник голови "Нафтогазу", сумарні перспективні ресурси газу, які видобувають на Руновщинській площі, оцінюють в 7,9 мільярдів кубічних метрів. Згідно підготовленими проектами проведення робіт на Руновщинській площі вже 2012 року заплановано буріння 4-х свердловин загальним обсягом 7550 м. Реалізація цих планів дозволить вже 2012 року забезпечити приріст запасів газу 0,5 млрд куб. м і зростання видобутку на 10 млн. куб. м.

Заслухавши доповідь, Президент України Віктор Янукович віддав наказ почати пуск газу зі свердловини №100 НАК "Нафтогаз України" на Руновщинській площі в Полтавській області. Після отриманої команди фахівці на буровій в Полтавській області під керівництвом Вадима Чупруна пустили газ на факел.

Нагадаємо, Руновщинська площа належить до перспективної Будищансько-Чутівської ділянки. Ця площа знаходиться в Полтавському районі Полтавської області на відстані 15 км на північний схід від Полтави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram