ГоловнаЕкономікаБізнес

У Росії через Березовського обшукали "Боржомі"

Слідчі шукають злочинні інвестиції.

У Росії через Березовського обшукали "Боржомі"
Фото: EPA/UPG

Російські слідчі провели обшуки в компанії "ІДС Боржомі" у справі проти бізнесмена Бориса Березовського, який із 2000 року переховується у Великобританії.

Як повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, слідчі підозрюють, що Березовський міг інвестувати в "Боржомі" десятки мільйонів доларів, які здобуто зокрема незаконним шляхом.

"Проведення обшуків пов'язане з отриманою інформацією про можливе інвестування Борисом Березовським у діяльність зазначених комерційних організацій через низку трастових фондів, імовірно, десятків мільйонів доларів, які, як вважає слідство, здобуті в тому числі внаслідок злочинної діяльності", - сказав Маркін.

Березовського в Росії визнано винуватим за низкою звинувачень у шахрайстві, розкраданні та відмиванні грошей компаній "АвтоВАЗ", "ЛогоВАЗ" і "Аерофлот". У Великобританії у нього є статус біженця.

Зазначимо, "ІДС Боржомі" пов'язана і з Україною. "ІДС Груп Україна" випускає мінеральну воду під торговими марками "Моршинська", "Миргородська", "Трускавецька", "Старий Миргород", "Боржомі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram