ГоловнаЕкономікаДержава

У Арбузова пояснили падіння курсу гривні

На початок дня обсяги банківської ліквідності були доволі високими - близько 25 млрд грн.

У Арбузова пояснили падіння курсу гривні
Фото: Макс Левин

Нацбанк України готовий застосувати комплекс регулятивних заходів у разі зниження курсу гривні.

Про це повідомила директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, пояснивши сьогоднішнє ослаблення курсу гривні розширенням гривневої ліквідності, повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України регулює грошово-кредитний ринок і його ліквідність, використовуючи всі наявні в нього інструменти, включаючи процентні ставки, обов'язкові резерви, активні та пасивні операції тощо", - зазначила вона.

Якщо завтра ситуація не зміниться, то можемо додати копійок 10.

— один із учасників ринку

Крім того, Щербакова повідомила, що сьогодні на початок дня обсяги банківської ліквідності були доволі високими - близько 25 млрд грн. Це пов'язано з тим, що минулої п'ятниці НБУ провів тендер із підтримання ліквідності банків (річне фінансування) на суму 3,8 млрд грн. Це був пробний крок із надання кредитів рефінансування терміном до року.

"У рамках узгодженої політики з МВФ ми провели цей тендер, а вчора було здійснено видачу коштів. У зв'язку з цим спостерігається збільшення залишків вільної ліквідності на кореспондентських рахунках банків", - запевнила представник НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram