ГоловнаЕкономікаБізнес

У Польщі відкрився ХХІІ Економічний форум

Участь у заході візьмуть понад 2600 гостей.

У Польщі відкрився ХХІІ Економічний форум

Сьогодні, 4 вересня, у польському місті Криниця відкрився ХХІІ Економічний форум, робота якого завершиться 6 вересня.

Метою форуму є обговорення найбільш гострих на сьогодні питань, таких як економічна криза в Європі, відхід від принципів демократії в низці країн, революції в Північній Африці та механізми співпраці з такими регіонами.

Крім того, акцентують своє обговорення на соціальних мережах, які стрімко розвиваються в сучасному суспільстві, їх вплив на світ і співвідношенні з класичними принципами політики тощо.

Очікується, що участь у заході візьмуть понад 2600 осіб з Європи, Центральної Азії, США.

Представники світового політичного співтовариства дали свою оцінку проведенню такого форуму.

Так, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що з Криниці, а слідом за нею з Брюсселя і Страсбурга, повинен прозвучати потужний голос тих, хто вірить у сенс європейської інтеграції.

Голова Європарламенту Єжи Бузек відзначив інтенсифікацію політичного та економічного життя європейського регіону після проведення традиційного форуму в Криниці.

"Найважливішим у наших щорічних зустрічах у такому колі в Криниці є те, що Європа відходить від створення нових кордонів, нових розділових ліній, замінюючи їх на економічні та політичні дискусії, і це - краще майбутнє Європи. (...) Зустрічі в Криниці з року в рік сприяють інтенсифікації економічного і політичного життя в нашому регіоні. Вони сприяють також зміні способу мислення у мільйонів громадян про Європу і про місце в ній кожної з країн", - додав Бузек.

Його думку підтримав і екс-президент Польщі Александр Кваснєвський, який відзначив, що форум в Криниці відіграє величезну роль не тільки для Європи, але і для всього континенту.

"Я переконаний в тому, що такі зустрічі схожі на зерно, кинуте в ґрунт, яке з часом приносить врожай. Я вірю, що результатом цього будуть краще розуміння, розвиток співпраці, безліч нових спільних ініціатив і конкретних дій на різних рівнях і в різних площинах, які сприяють створенню благополучного майбутнього не тільки для наших народів, але й для всього континенту. (...) Чим більше таких місць, як Криниця, тим менше місця для конфліктів", - зазначив екс-глава польської держави.

У свою чергу, президент Литви Даля Грібаускайте акцентувала увагу на важливості дати адекватну відповідь викликам глобалізації, які дають постійний поштовх до розвитку або "викидають з гри тих, хто не може конкурувати з іншими".

Своїм враженням від участі у форумі поділився і гість із США - Президент Euro Pacific Capital Петер Шифф.

"Мій візит в Криниці був як ін'єкція свіжого повітря і приголомшливим нагадуванням, в якій омані знаходиться Америка. Я був дуже вражений економічною активністю і громадянськістю. Я теж здивований, що мої погляди, які в США є для всіх смішними, знайшли відгук у польських економістів , присутніх на конференції", - заявив Шифф.

"Я переконаний, що Форум сприятиме подальшому успішному розвитку співробітництва між країнами Центральної та Східної Європи. Гарна політична та економічна ситуація в цих країнах відповідає нашим спільним інтересам. Форум в Криниці підсилює наше прагнення до співпраці. Він дає нам прекрасну можливість внести свій внесок у створення вільної та єдиної Європи", - резюмував екс-президент Литовської Республіки Вальдас Адамкус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram