ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія вибрала п'ять українських лабораторій для перевірки сиру

Лабораторія НАН документи не надала.

Росія вибрала п'ять українських лабораторій для перевірки сиру
Фото: segodnya.ua

П'ять українських лабораторій зможуть перевіряти якість сиру перед його постачанням до Росії. Відповідний дозвіл видав Росспоживнагляд.

Дозвіл отримали Інститут екогігієни і токсикології ім. Медведя, Науково-дослідний центр випробувань продукції державного підприємства "Укрметртестстандарт", Державний науково-дослідний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Державного комітету ветеринарної медицини України (всі - Київ), Центр випробувань харчової продукції та продовольчої сировини ДП "Черкасистандартметрологія" (Черкаси ), а також регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини в Полтавській області.

"Зазначені лабораторії акредитовано на проведення досліджень молочної продукції і мають достатнє приладове оснащення, кваліфікованих фахівців", - сказано в повідомленні російського відомства.

За даними відомства, лабораторія Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України (Київ) документи з акредитації не надала.

Відомство зазначає, що за 8 місяців 2012 року для проведення досліджень у Росспоживнагляд надійшло 369 зразків сиру від п'яти підприємств України, повністю завершено дослідження 369 зразків продукції.

Нагадаємо, "сирна війна" з Росією коштувала Україні $46 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram