ГоловнаЕкономікаБізнес

Янукович запропонував здешевити реєстрацію автомобілів

Збір до Пенсійного фонду планують скасувати.

Янукович запропонував здешевити реєстрацію автомобілів
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Президент Віктор Янукович запропонував спростити і здешевити процедуру відчуження та реєстрації транспортних засобів на вторинному ринку, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

Глава держави зареєстрував у парламенті законопроект №11122, який скасовує збір до Пенсійного фонду під час перереєстрації автомобілів. Згідно з пропозиціями Януковича, таку плату стягуватимуть тільки під час первинної реєстрації.

Крім того, ставка буде диференційованою - 3% доведеться сплатити працездатним громадянам за автомобіль вартістю до 81,83 тис. грн (165 прожиткових мінімумів), 4% - до 319,58 тис. грн (290 прожиткових мінімумів) та 5% - понад цієї суми. Нині ставка однакова для всіх автомобілів - 3%.

У багатьох країнах автомобілі реєструють за лічені хвилини, а в Україні ця процедура займає декілька днів і коштує чимало

— Віктор Янукович, Президент України

Крім того, може бути знижено ставку державного мита під час нотаріального засвідчення договорів відчуження з 5% від суми договору до 85 грн (5 неоподатковуваних мінімумів), а також з 1% до 17 грн (1 неоподатковуваний мінімум) у разі відчуження транспортного засобу на користь родича.

Нагадаємо, наприкінці червня Кабмін спростив реєстрацію автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram