ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров вирішив, що Україні потрібен торговий флот

Прем'єр вважає, що транзитний потенціал - це унікальне багатство України.

Азаров вирішив, що Україні потрібен торговий флот
Фото: Макс Левин

Україна потребує власного великого флоту морських і річкових суден. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на сьогоднішньому засіданні уряду.

"Час заявити: Україні потрібен власний великий флот - морський і річковий. Україні потрібні глибоководні порти з кращими умовами перевалки вантажів. Чому? Ми збираємося експортувати більш ніж 20 млн тонн зерна? Збираємося. Ми збираємося отримувати щорічно до 10 млрд кубів зрідженого газу? Збираємося. Ми збираємося експортувати мільйони тонн мінеральних добрив? Збираємося. Ми маємо унікальний транспортний потенціал Дніпра та Дунаю? Тому возити на власних суднах усе те, що треба нашим торговим партнерам, і все те, що потрібно нам, логічно та вигідно", - сказав прем'єр.

Він висловив упевненість у тому, що транзитний потенціал - це унікальне багатство України, але воно не буде працювати без флоту, портів із необхідною інфраструктурою, швидкісних залізниць і сучасних автомагістралей.

Азаров зазначив, що аби створити в Україні все це, знадобляться десятиліття, однак це необхідно робити. "Насправді факти свідчать про абсолютну реальність відродження комплексу суднобудування", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, раніше Азаров пообіцяв, що через 10 років Україну буде не впізнати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram