ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія і Болгарія домовилися про газопровід в обхід України

"Газпром" покладає на "Південний потік" великі надії.

Росія і Болгарія домовилися про газопровід в обхід України

Росія і Болгарія підписали протокол про реалізацію проекту газопроводу "Південний потік" на території Болгарії.

Як повідомили в прес-службі "Газпрому", документ підписано за підсумками робочого візиту в Болгарію заступника голови правління компанії Олександра Медведєва.

"Документ встановлює точку входу майбутнього газопроводу в газотранспортну систему Болгарії, уточнює його параметри і визначає подальші кроки в реалізації проекту", - йдеться в повідомленні.

Остаточне інвестиційне рішення щодо проекту ухвалять 15 листопада 2012 року.

Окрім того, закріплено досягнуті навесні 2012 року домовленості за умовами чинних контрактів на постачання російського природного газу в Болгарію.

У "Газпромі" вважають, що за допомогою "Південного потоку" Росія забезпечить додаткову надійність і гнучкість постачань газу в Європу.

Нагадаємо, в червні повідомляли, що Болгарія погрожує відмовитися від реалізації "Південного потоку".

За планами, газопровід "Південний потік" складатиметься з чотирьох ниток потужністю 15,57 млрд куб. м кожна. Введення першої з них наразі заплановано на грудень 2015 року, вихід на повну потужність (63 млрд куб. м) очікується 2018 року. Маршрут газопроводу починається в Росії, потім через Чорне море він повинен пройти Болгарією, з якої прокладуть гілки в інші країни Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram