ГоловнаЕкономікаБізнес

Іспанія переглянула дані про ВВП за минулі роки

Згідно з результатами, економіка країни скоротилася сильніше, ніж повідомляли.

Іспанія переглянула дані про ВВП за минулі роки
Фото: www.porturusso.pt

Дані щодо ВВП Іспанії за 2010 р. і 2011 р. переглянули в бік зниження. Зокрема, іспанська економіка 2010 р., згідно з переглянутими даними, скоротилася сильніше, ніж повідомляли: ВВП знизився на 0,3%, хоча попередні дані свідчили про зниження на 0,1%. За підсумками 2011 р., іспанська економіка торік зросла на 0,4%, хоча раніше повідомляли про 0,7%.

Про це свідчать оприлюднені дані Національного інституту статистики Іспанії.

Дані іспанського ВВП переглянули у зв'язку з появою нової макроекономічної статистики, а також через переоцінку попередніх показників. Зокрема, експортних даних за минулий рік: 2011 р. експорт Іспанії зріс значно менше, ніж вважали.

28 серпня 2012 року оприлюднять остаточні дані іспанського ВВП за II квартал 2012 р. Аналітики прогнозують, що він знизився на 0,4% у квартальному вимірі.

Пильна увага до даних іспанського ВВП зумовлена, зокрема, появою неофіційної інформації про те, що Мадрид веде переговори з партнерами у єврозоні про надання повноцінної  фінансової допомоги для стабілізації вартості запозичень іспанського уряду. Щоправда, 24 серпня віце-прем'єр іспанського кабінету міністрів Сорайя Саенц де Сантамарія спростувала цю інформацію.

Раніше джерела, знайомі з перебігом переговорів, повідомили, що міжурядові консультації з питання фінансової допомоги Іспанії стартували кілька тижнів тому, конкретних цифр наразі не обговорювали. Мадрид не ухвалив остаточного рішення про необхідність європейської фінансової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram