ГоловнаЕкономікаБізнес

life:) отримав ліцензію на CDMA-зв'язок

Мобільний оператор вивчає можливість створення мережі мобільного інтернет-доступу.

life:) отримав ліцензію на CDMA-зв'язок

Компанія "Астеліт" - ТМ life:) - отримала ліцензію НКРЗ на надання послуг мобільного зв'язку за технологією CDMA.

Як повідомляє "Коммерсантъ-Украина", нову ліцензію видано на 12 регіонів: Київ, Севастополь, Крим, Київську, Дніпропетровську, Донецьку, Одеську, Харківську, Луганську, Запорізьку, Полтавську та Миколаївську області.

За словами директора з корпоративного управління компанії Юрія Курмаза, "Астеліт" вивчає питання використання частот для створення мережі мобільного широкосмугового інтернет-доступу за технологією CDMA з використанням мобільних модемів.

Зараз в Україні широкосмуговий інтернет-доступ за технологією CDMA надають оператори "Інтертелеком", ITC, PEOPLEnet і "МТС-Україна". Крім того, мобільний інтернет-доступ у стандарті UMTS надає "дочка" "Укртелекому" компанія "Тримоб" у партнерстві з "Київстаром".

Водночас експерти зазначають, що зараз компанії такий проект не по кишені - інвестиції оцінюють у $35-40 млн. На їхню думку, "Астеліт" переоформив ліцензію (ще з 1995 року на цих частотах працювала DCC, яка приєдналася до "Астеліту" 2006 року), щоб зберегти частоти в перспективному діапазоні.

"Хоча ліцензії на CDMA чинні і до 2016 року, оператори надалі можуть домогтися переоформлення цих частот під більш перспективну технологію LTE", - прогнозує директор GfK Ukraine Гліб Вишлінський.

Нагадаємо, life:) поскаржився на свого конкурента - оператора МТС - в Антимонопольний комітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram