ГоловнаЕкономікаБізнес

BMW має намір судитися із Saab

Сума позову становить $3,2 млн.

BMW має намір судитися із Saab
Фото: runews.su

Концерн BMW подав до суду на підрозділ фірми Saab Automobile Parts AB, що виготовляє автомобільні комплектуючі. Сума позову становить 3,2 млн доларів (2,6 мільйона євро).

2010 року фірма Saab уклала договір з компанією BMW про надання німецьким концерном двигунів для нового Saab 9-3. Розробку моделі згорнули ще на початковій стадії, але представники BMW заявили, що на адресу Saab відправили запчастини для означених у домовленості двигунів, за які компанія Saab, імовірно, не заплатила. Самих моторів при цьому не постачали.

Керівництво Saab Automobile Parts AB і собі повідомило, що жодних комплектуючих від BMW їм не надходило, пояснивши це тим, що виробникові запчастин просто не потрібні компоненти двигунів для автомобіля на стадії проекту.

Компанія Saab оголосила себе банкрутом 2011 року. Свою допомогу фірмі пропонували китайські компанії Zhejiang Youngman і Pang Da, але концерн General Motors, що є правовласником низки технологій Saab, заборонив угоду.

Згодом консорціум National Electric Vehicle Sweden викупив Saab і має намір випускати під брендом Saab електромобілі. Першою моделлю відродженої марки повинен стати Saab 9-3, початок випуску якого заплановано на 2014 рік. Нові власники Saab також розглядають можливість партнерства з індійським автовиробником Mahindra&Mahindra для створення машин з двигунами внутрішнього згоряння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram